SMF ’23 impressie – Power Stage: Vrouwen van Den Haag

De Power Stage is een cultureel platform in Den Haag en onderdeel van Podium Noord. Tijdens een speciale editie van de Power Stage tijdens het het Stadmakersfestival, gehost door Alham Benali, spraken creatieve vrouwen over de dingen die hen bezighouden.

Souad Filali benadrukte het belang van emancipatie, erkenning en betrokkenheid om mensen in staat te stellen deel te nemen aan maatschappelijke verandering. Patricia Dinkela liet ons anders kijken naar armoede. Door niet te snel te oordelen over de ander en armoede minder te zien als een persoonlijk falen of persoonlijk probleem, kom je tot een menswaardiger behandeling en een systeem dat minder vernederend is. Rabia Mermi deelde haar ervaring als energetisch therapeut en sprak over haar bedrijf Manifestea.

Muziek was er ook. Kardelen Buruk speelde altviool, waaronder een compositie genaamd Light at the end of the tunnel van Thea Musgrave, die de uitdagingen tijdens de COVID-lockdown belicht.

Ahlam Benali sloot af met de boodschap om de eigen levenservaring nooit te onderschatten, omdat dit de kern van de eigen identiteit vormt. 

Nieuwsgierig? De volgende Power Stage staat gepland op 26 januari in Amare.

 

De link naar de uitzending: https://www.youtube.com/watch?v=cc4LeOx9z6I&t=6s

Deel dit artikel