Prijswinnaars Tuinen van Mariahoeve en Vadercentrum Adam

Groen Lintje voor Tuinen van Mariahoeve

De Tuinen van Mariahoeve zijn winnaar van het Groene Lintje, een onderscheiding die GroenLinks Den Haag ieder jaar uitreikt aan een initiatief om en Haag duurzamer te maken.

De stichting Tuinen van Mariahoeve is een bundeling van groene wijkinitiatieven, zoals de vlindertuin in Reigersbergen en samentuin De Mariahof. De stichting wil mensen meer laten doen met het groen in Mariahoeve: elkaar ontmoeten, spelen, maar ook voedsel verbouwen. De stichting werkt daarvoor nauw samen met de gemeente, woningcorporaties, scholen en natuurlijk met bewoners. Inmiddels heeft de stichting al vier vlindertuinen en twee moestuinen opgezet.  

Eerdere winnaars van het Groene Lintje waren onder meer Gasvrij Scheveningen, het buurtinitiatief Laak Bloeit en DEEL, een initiatief voor deelauto’s in Den Haag.

Link naar het artikel: https://denhaag.groenlinks.nl/nieuws/groenlinks-bekroont-de-tuinen-van-mariahoeve-met-het-groene-lintje-2023

Vadercentrum Adam wint Appeltje van Oranje

Het Haagse Vadercentrum Adam is een van de drie winnaars van de Appeltjes van Oranje 2023. Koningin Máxima reikte de prijs, een geldbedrag van 25.000 euro en een bronzen beeldje, begin oktober uit in Paleis Noordeinde. 

Het thema van de Appeltjes van Oranje 2023 was Bruggenbouwers in de buurt. Een thema dat op het lijf is geschreven van Vadercentrum Adam in Laak: een plek waar iedereen uit de buurt terecht kan voor allerlei activiteiten, een praatje, de krant of een kop koffie. 

De Appeltjes van Oranje zijn een initiatief van het Oranje Fonds, waarvan koning Willem Alexander en koningin Máxima het beschermpaar zijn. De koning was al meer dan eens te gast aan het Jonckbloetplein; het laatst in begin 2023, toen hij het Vadercentrum bezocht om met buurtbewoners te praten over de gevolgen van de heftige aardbeving in Turkije en Syrië.

Link naar het artikel: https://www.oranjefonds.nl/nieuws/dit-zijn-de-winnaars-van-de-appeltjes-van-oranje-2023

Deel dit artikel