Placemaking in Europa: the essentials + more!

Vergeet nooit bewoners te betrekken bij het maken van een plan voor de buurt. Om dit soort basisprincipes voor placemaking draaide het in maart op een driedaagse bijeenkomst over placemaking in Amsterdam. Uit heel Europa kwamen vertegenwoordigers van grote steden samen om ervaringen uit te wisselen. Van Bergen (Noorwegen) tot Wroclaw (Polen), en van Bradford (Verenigd Koninkrijk) tot Rotterdam en ons eigen Den Haag.  

Placemaking Europe organiseerde de bijeenkomst, samen met Creative Bureaucracy Festival, International Society for Urban Health en Intercultural Cities (Council of Europe). Een verslag van de bijeenkomst (in het Engels) vind je op deze website bij de publicaties, net als een PowerPointpresentatie . Komende tijd volgen soortgelijke sessies. De eerstvolgende gaat over de uitdagingen waar je bij placemaking tegenaan loopt. Volg de website van Placemaking Europe (zie de link hieronder) voor meer informatie, ook over de Placemaking Week Europe, eind september van dit jaar.

Placemaking Week 2023 – Strassbourg!

Placemaking Week Europe is Europa’s grootste festival voor placemaking, waar het allemaal draait om samenwerking en inspiratie. Jaarlijks ontmoeten meer dan 400 geĂ¯nteresseerden elkaar hier om kennis te delen, te leren en te netwerken. Dit jaar vindt de Placemaking Week Europe plaats van 26 tot 29 september in Straatsburg. Ga jij ook? Laat het even weten via stadmakers@denhaag.nl!

Meer informatie vind je op de website van Placemaking Europe.

 

 

Deel dit artikel