Block 33: place to be voor jongeren in Moerwijk

Vroeger was het een fietsenwinkel, sinds 18 februari een jongerenHUB: het pand aan de Van Baerlestraat 87-89 in Moerwijk. Jongeren uit de wijk onthulden samen met wethouder Martijn Balster (Volkshuisvesting, Welzijn en Zuidwest) de nieuwe naam: Block 33.

De gemeente huurt het pand van Block 33 voor vijf jaar. Jongeren dachten zelf mee over de invulling, samen met partners uit de wijk. Daar kwam uit dat Moerwijk behoefte heeft aan een veilige plek voor de jeugd om elkaar te ontmoeten en te sporten, maar ook aan een plaats waar je terecht kunt voor hulp bij geldzaken of het vinden van werk. Dat kan – bijna – allemaal in Block 33. Jongeren uit Moerwijk kunnen er terecht om elkaar te ontmoeten, te ontspannen en om hun talenten te ontwikkelen. Ook kunnen ze ondersteuning krijgen als ze een hulpvraag hebben.

‘Dit moet een plek worden waar jongeren zich thuis voelen, zich gehoord voelen en zich verder kunnen ontwikkelen’, zegt wethouder Balster. ‘Het mag niet uitmaken in welke wijk je opgroeit. Iedereen verdient dezelfde kansen. Ik ben blij met de samenwerking met alle partijen in de wijk die zich inzetten voor de jongeren in Moerwijk.’

Verschillende organisaties gebruiken de nieuwe jongerenHUB in Moerwijk als basis. Vanuit Block33 wordt gewerkt met de 5 pijlers ontmoeten, ontspannen, ontwikkelen, ondersteunen en ondernemen. Bijzondere gebruikers van de hub zijn masterstudenten van de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, richting Interior Architecture. Zij willen de komende maanden inventariseren wat er speelt in Moerwijk en komen in juni met een expositie. Wij zijn benieuwd! En ben jij ook benieuwd naar het aanbod van Block 33? Loop vooral eens langs!

Deel dit artikel