29 september 2e Haags Stadmakersfestival!

Je hebt ongetwijfeld gehoord dat er een tweede Haagse Stadmakersfestival aan zit te komen, op 29 september. De voorbereidingen zijn dus in volle gang bij het organisatieteam. Het wordt een feest mét inhoud op een stuk op acht plaatsen in Den Haag Zuidwest.

Maak je borst maar nat voor een boordevol programma met kunstinstallaties, muzikale optredens, hapjes gemaakt van lokaal voedsel uit Zuidwest en natuurlijk ook veel inhoudelijke sessies. Alle denkbare aspecten van stadmaken krijgen een plekje in de programmering: van je financiële administratie en je mogelijke verdienmodel tot de marketingcommunicatie van je initiatief en het werven van vrijwilligers. Ook thema’s als duurzaamheid, broedplaatsen, placemaking, ontmoetingsruimtes, community art, sociaal ondernemerschap en werken over allerlei grenzen heen, komen allemaal aan bod.

De bedoeling is dat iedere sessie stadmakers iets biedt om hun initiatieven mee te versterken. Dat kan bijvoorbeeld kennis zijn over subsidies, maar ook praktische informatie over het vergroenen van de Haagse daken, het opzetten van een deelautosysteem, of iets creatiefs als het maken van je eigen buurtvlag.

We gaan de stadmakers van Den Haag in september dus vieren, verbinden en versterken. En daarbij kun je zelf meewerken aan en meedenken over nieuw beleid voor stadmakers, de spelregels waaraan de gemeente zich moet houden in relatie tot stadmakers en het opzetten van een Haagse stadmakerscoöperatie. Alle info vind je op deze website. Volg je ons Instagram-account ook al?

Deel dit artikel