Programma per soort

Klik op de titel om direct naar het soort sessie naar keuze te gaan.

#sessie
#lezing_presentatie
#wandeling
#brainstorm
#workshop
#stadsgesprek
#debat
#challenge
#panel
#stadmakersacademy

Sessie


Titel: Kenniswerkplaats Transformatie
Door: Wouter Loomans – Local
Tijdstip: 15.00 uur tot 16.30 uur
Locatie: Keu’s Genoeg – Balkon
Omschrijving: Verken samen met vastgoedeigenaren de transformerende potentie van verborgen Haagse stadmakersparels. Deze exclusieve sessie brengt kennis en ervaring samen, met als doel elkaars expertise en marktkennis te benutten. Dit omvat zowel de overheidssector als de particuliere sector en stadmakers, met als doel verwaarloosde panden een schitterende nieuwe bestemming te geven.
Thema: Fysiek


TitelDe toekomst is toe aan dubbel gebruik!
Door: Eelco Koolhaas – Ministerie van Verhalen
Tijdstip: 17.00 tot 18.30 uur
Locatie: Keu’s Genoeg – Vergaderzaal
Omschrijving: Deze workshop biedt Haagse burgers, sociaal ondernemers en stadmakers de kans om aan de slag te gaan met straatkunst in hun buurt. Leer welke stappen je moet zetten, ontdek inspirerende voorbeelden en volg het pad van initiatiefnemers van idee naar uitvoering. Doe mee en geef jouw buurt een creatieve en kleurrijke boost!
Thema: Fysiek


TitelHaal Energie uit je wijk
Door: Kimberley Tjon-Ka-Jie – Gemeente Den Haag
Tijdstip: 16.15 uur tot 17.15 uur
Locatie: Parkoers – Zaal Klein
Omschrijving: We zitten momenteel in een grote overgang van fossiele energie naar schone energie. Sommige Haagse huishoudens weten hier nog niet (genoeg) van af, of kunnen hier niet aan meedoen. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat deze verandering voor iedereen belangrijk is? En hoe kunnen we dit makkelijker en toegankelijker maken? Samen met jou gaan we aan de slag om energietransitie en duurzaamheid onder de aandacht te krijgen bij alle inwoners van Den Haag. Alle ideeën zijn welkom – de tijd voor actie is nu!
Thema: Duurzaamheid


TitelWeg met de wegwerpeconomie
Door: Ger Kwakkel – Gemeente Den Haag
Tijdstip: 17.30 tot 18.15 uur
Locatie: Parkoers – Zaal Klein
Omschrijving: Welke kansen zijn er in de stad om samen te werken aan een circulaire economie? Hoe is de invoering van statiegeld op plastic gelinkt aan de circulaire economie? Wat zijn de voordelen hiervan voor een duurzame economie? Hoor van een ondernemer en bewoner hoe ze als stadsmakers aan de slag zijn gegaan met de werkagenda circulair van de Gemeente Den Haag en anderen met hun initiatieven inspireren.
Thema: Duurzaamheid


TitelLokaal voedsel voor je wijk!
Door: Liane Lankreijer – Voedselraad Den Haag
Tijdstip: 16.15 uur tot 17.15 uur
Locatie: Parkoers – Zaal Middel
Omschrijving: Waarom heeft de voedselketen een grote impact op het milieu? Hoe zorgen we dat lokaal voedsel bij iedereen kan komen en betaalbaar is? We bekijken voorbeelden van actieve organisaties en bespreken hoe jij, je buren en je wijk hierover denken. Ontdek hoe Rechtstreex en een lokale boer voedsel dicht bij de stad brengen. Kom proeven van lokale producten!
Thema: Duurzaamheid


Titel:  Impact Meten en Waardecreatie
Door:Herman de Kievith – Gemeente Den Haag
Tijdstip: 17.30 tot 18.30 uur
Locatie: Pand ZuidWest – Zaal 2
Omschrijving: Deze sessie behandelt diverse benaderingen om de impact van stadmakers initiatieven te meten. We onderzoeken meetmethoden voor sociale, economische en ruimtelijke veranderingen. Deelnemers leren hoe ze meetbare doelen kunnen stellen, relevante gegevens kunnen verzamelen en resultaten kunnen analyseren om zo de bredere impact van hun initiatieven op een gemeenschap of omgeving te evalueren.
Soort Sessie: Sessie


 

Lezing/presentatie


TitelInclusieve Duurzaamheid
Door: Shivant Jhagroe – Universiteit Leiden
Tijdstip: 17.30 tot 18.30 uur
Locatie: Parkoers – Zaal Middel
Omschrijving: Shivant Jhagroe, assistent professor aan de Universiteit Leiden, bespreekt hoe duurzaamheid mensen met verschillende achtergronden en opleidingsniveaus beïnvloedt. We praten over waarom het belangrijk is om iedereen te betrekken bij duurzaamheidsbeleid, zodat niemand wordt overgeslagen. Het wordt een inspirerende sessie die ons bewust maakt van een eerlijke en gelijke duurzame toekomst.
Soort Sessie: Lezing


TitelWat kunnen we van Emma’s Hof leren?
Door: Rogier Chang
Tijdstip: 17.30 uur tot 18.00 uur
Locatie: Keu’s Genoeg – Balkon
Omschrijving: De sessie gaat over het succesverhaal van Emma’s Hof, een burgerinitiatief dat uitgroeide tot een bloeiende stedelijke tuin en ontmoetingsplek. We duiken in de ontstaansgeschiedenis, de uitdagingen en de factoren die hebben bijgedragen aan het succes. De sessie biedt waardevolle lessen voor iedereen die geïnteresseerd is in het opzetten of ondersteunen van soortgelijke burgerinitiatieven in hun eigen gemeenschap.
Thema: Fysiek


TitelMeerjarig Programma Haags Stadmaken
Door: Jay Navarro Oviedo – Gemeente Den Haag
Tijdstip: 16.15 uur tot 17.15 uur
Locatie: Pand ZuidWest – Zaal 2
Omschrijving: De afgelopen maanden is er gewerkt aan het meerjarig programma Haags Stadmaken. Het concept is nu klaar en de verschillende pijlers van dit programma worden tijdens deze presentatie gedeeld om waardevolle feedback te verzamelen, zodat we gezamenlijk kunnen bouwen aan de stad!
Thema: Sociaal


TitelQueer in de openbare ruimte!
Door: Jean-Bernard Maweja – Stichting Queer Mind
Tijdstip: 15.00 uur tot 16.00 uur
Locatie: Pand ZuidWest – Zaal 2
Omschrijving: Deze workshop wil mensen bewuster maken van queer (sociale) veiligheid. We delen handige vaardigheden om te helpen. Je leert hoe je veilige plekken kunt maken en positieve verandering kunt stimuleren voor queer gemeenschappen.
Thema: Sociaal


TitelParticipatieve kunstprojecten
Door: Mieke Klaver
Tijdstip: 15.00 tot 16.00 uur
Locatie: Dakota – Blauwe zaal
Omschrijving: Kunst verbindt mensen. Het kan verhalen laten zien die eerst verborgen waren en zorgt voor verrassende ontmoetingen tussen mensen met verschillende achtergronden. In deze sessie worden voorbeelden van interessante kunstprojecten gepresenteerd, samen met enkele theoretische en praktische richtlijnen. We gaan ook zelf aan de slag met ideeën voor onze eigen projecten.
Thema: Cultuur


Titel: Inclusieve Duurzaamheid
Door: Shivant Jhagroe
Tijdstip: 17.30 tot 18.30 uur
Locatie: Parkoers – Zaal Middel
Omschrijving: Shivant Jhagroe, assistent professor aan de Universiteit Leiden, bespreekt hoe duurzaamheid mensen met verschillende achtergronden en opleidingsniveaus beïnvloedt. We praten over waarom het belangrijk is om iedereen te betrekken bij duurzaamheidsbeleid, zodat niemand wordt overgeslagen. Het wordt een inspirerende sessie die ons bewust maakt van een eerlijke en gelijke duurzame toekomst.
Thema: Duurzaamheid


Titel: Een circulaire wereld zonder handleiding
Door: Jan Korbes – Refunc
Tijdstip: 15.45 uur tot 16.15 uur
Locatie: Plein ZuidWest – Tent
Omschrijving: Stel je voor dat je manier van denken verandert en je een materiaal op een andere manier bekijkt, zodat je er iets compleet nieuws van kunt maken. Door functies te veranderen, stellen we de normale ontwerpaanpak in vraag, waarbij de vorm volgt uit de functie. Refunc probeert een langdurig gebruik te bereiken en op een circulaire manier met hulpbronnen om te gaan, zodat alles een nieuwe bestemming kan krijgen. Refunc werkt aan proefprojecten op het gebied van architectuur, interieur en openbare ruimte.
Soort Sessie: Lezing


Titel: Een beloopbare Binck, hoe komen we daar!
Door: Sabrina Lindeman – OpTrek
Tijdstip: 16.30 uur tot 17.00 uur
Locatie: Plein Leyweg – Koepel
Omschrijving: Kijk mee en laat je inspireren: OpTrek werkt als pionier en cultureel laboratorium in stedelijke transformatiegebieden, sinds 2011 op het Haagse bedrijventerrein de Binckhorst. OpTrek zet zich in voor een stadsontwikkeling die geworteld is in bestaande potenties en kwaliteiten van een plek en de mensen die daar leven en werken. Met haar specifieke werkwijze biedt OpTrek duurzame ontwerp oplossingen die economische en sociaal-culturele structuren in wijken en gebieden versterken.
Soort Sessie: Lezing


Titel: Beeldvorming rondom (arbeids)migratie
Door:Klaas Burger en Larisa Melinceanu – Academie voor Beeldvorming/Stichting Barka
Tijdstip: 17.15 tot 18.00 uur
Locatie: Plein Leyweg – Koepel
Omschrijving: We kampen met veel dringende opgaven zoals het woningtekort, kansenongelijkheid, groeiende vergrijzing en (arbeids)migratie.Dit zijn bij uitstek vraagstukken die onderhevig zijn aan beeldvorming. Tentjes voor station Den Haag Centraal, opgepropt met meerdere personen in een te kleine woning of dakloos op straat. Wie zijn deze mensen? En wat betekent een inclusieve publieke ruimte voor hen? Verken hoe het anders kan met Larisa Melinceanu van Stichting Barka en Klaas Burger, artistiek leider van de Academie voor Beeldvorming en oprichter van het coöperatieve uitzendbureau FairJobs.
Soort Sessie: Lezing


Titel: Cultuurschakel – Geld voor je Kunst
Door: Liesbeth Simons
Tijdstip: 16.15 uur tot 17.00 uur
Locatie: Datoka – Studio
Omschrijving:
Wil je weten hoe je geld kunt krijgen voor jouw kunstproject? Kom naar onze presentatie over de subsidie Geld Voor Je Kunst! van Cultuurschakel. We leggen uit hoe de subsidie werkt en laten voorbeelden zien van eerdere geslaagde projecten. Het is een makkelijke manier om te ontdekken hoe je jouw kunstproject kunt financieren!
Soort Sessie: presentatie

Wandeling


Titel: Stadswandeling ‘Voor Elkaar’
Door: Jamal Aoulad – Wijkz
Tijdstip: 16.00 uur tot 17.00 uur
Locatie: Plein Leyweg – Tent
Omschrijving: Voor elkaar’ is de ondertitel van Wijkz. Zij geloven dat ieder mens meetelt. Elke Hagenaar heeft bijzondere talenten die van waarde zijn voor de gemeenschap. Maar soms is de praktijk weerbarstig. Niet iedereen voelt zich gezien. Daarom doen zij dit graag samen: met jou en met partners uit hun netwerk.
Thema: Sociaal


Titel: Stadswandeling Door De Ogen van Neo
Door: Neo de Bono – Moerwijk Coöperatie
Tijdstip: 16.00 uur tot 17.00 uur
Locatie: Plein Leyweg – Tent
Omschrijving: Hoor hoe initiatiefnemers samen dit deel van de stad maken. Neo’s verhaal vertoont een dynamische kijk op de wijk.Neo is ervaringsdeskundige en zet zich al jaren in voor de bewoners. Zijn droom is in de oude pannenkoekenboerderij een sociaal wijkrestaurant, eetbare tuin en een voedselbos, geëxploiteerd door Moerwijk-ers te realiseren.
Thema: Fysiek

Brainstorm


Titel: Transformatie voor wonen en ontmoeten – Marterrade
Door: Babette van den Akker & Pim Timmers
Tijdstip: 16.00 uur tot 17.30 uur
Locatie: Marterrade 1
Omschrijving: Tijdens deze sessie gaan we samen met Haag Wonen, Florence en de gemeente Den Haag verfrissende ideeën bespreken om de Marterrade nieuw leven in te blazen. De ontmoetingsruimte in het seniorencomplex wordt omgezet in moderne woonstudio’s voor jongeren, en op de eerste etage kunnen ook nog 6 woningen worden gerealiseerd. Verder wordt ook het betegelde plein opgeknapt en vergroent, zodat het een aantrekkelijke buitenruimte wordt. Babette van den Akker en Pim Timmers zijn enthousiast betrokken vanuit Haag Wonen, terwijl Peter Blokland, beleidsmedewerker van de gemeente Den Haag, afdeling Wonen, Doorbraakplan, ons zal bijstaan om dit idee te realiseren. Kom en laat je stem horen voor een bruisende buurt voor jong en oud!
Thema: Fysiek


TitelDuurzame ondernemer ontmoet duurzame stadmaker
Door: Gwendolyn van den Berg – Gemeente Den Haag
Tijdstip: 15.00 uur tot 16.00 uur
Locatie: Parkoers – Zaal Klein
Omschrijving: Heb je een duurzaam idee voor jouw buurt? Doe mee aan het “Duurzaam idee-café”! Pitch je idee, werk samen met stadmakers, en ontvang begeleiding voor de Duurzame Wijkactie-subsidie van 6000 euro. Ben je ondernemer of bewoner met een geweldig plan? Kom naar het Duurzaam idee-café!
Thema: Duurzaamheid


Titel: Deelauto’s in coöperaties en groepen
Door: Kim Voerman – Gemeente Den Haag
Tijdstip: 15.00 uur tot 16.00 uur
Locatie: Parkoers – Zaal Middel
Omschrijving: Laat je inspireren door het concept van autodelen in groepen en coöperaties tijdens deze sessie. Ontdek hoe dit bijdraagt aan een groenere toekomst en leer van de sprekers Diede Labots, Sanne Overbeek, Lauri de Boer en Walter Dresscher. Doe mee en word onderdeel van deze beweging!
Thema: Duurzaamheid


 

Challenge


TitelStadmakers Community Fonds
Door: Yana Mechielsen & Teun Ziegler – Young Impact Makers / Stadmakers Coöperatie
Tijdstip: 17.00 tot 18.30 uur
Locatie: Pand ZuidWest – Zaal 1
Omschrijving: In samenwerking met Stichting DOEN stellen de StadmakersCoöperatie en Young Impactmakers het Stadmakers Community Fonds voor. Dit fonds helpt jonge mensen tot 30 jaar om hun ideeën uit te voeren. Wat dit fonds bijzonder maakt, is dat de Stadmakers-gemeenschap zelf kiest waar het geld naartoe gaat. Het is een test met een budget van €25.000 per jaar. Kleine bedragen, meestal tot €1.000, en soms iets meer, kunnen worden gebruikt voor dingen zoals lokale projecten, aanvragen bij andere fondsen, evenementen, websites, opstartkosten of onderzoek.
Thema: Sociaal


Titel: Jongeren, maak je stad een stukje groener
Door: Anne de Koster, Adhanet Ghebray en Yuri Impens – Gemeente Den Haag
Tijdstip: 17.15 tot 18.30 uur
Locatie: Parkoers – Zaal Groot
Omschrijving: Denk je wel eens na over het klimaat en de impact ervan op jouw leven en buurt? Doe mee met andere jongeren om Den Haag duurzamer te maken en maak kans op financiering voor je idee! In de kick-off leer je over klimaatverandering en duurzaamheid in Den Haag. Daarna gaan we aan de slag om leuke projecten te bedenken. Winnaars maken kans op 500 of 1000 euro om hun project uit te voeren tijdens de klimaatweek.
Thema: Duurzaamheid

Workshop

 


TitelMaak een unieke vlag voor je initiatief!
Door: Amit Akbar – Community Plus
Tijdstip: 15.00 uur tot 16.30 uur
Locatie: Parkoers Foyer
Omschrijving
: Heb je ooit gedroomd van het maken van een unieke vlag die het verhaal vertelt van jouw initiatief? Wil je je creativiteit de vrije loop laten en een symbool ontwerpen dat je waarden, passies en wie jij bent laat zien? Dan ben je welkom op onze vlaggenworkshop. Daar krijg je de kans om je eigen vlag te ontwerpen! Doe mee, ontdek de kracht van symbolen en breng je ideeën tot leven in een prachtige vlag.
Thema: Cultuur


TitelStappenplan  voor meer straatkunst in Den Haag
Door: Leo Heusden – The Hague Street Art Tour
Tijdstip: 16.15 uur tot 17.15 uur
Locatie: Dakota – Blauwe zaal
Omschrijving: Deze workshop biedt Haagse burgers, sociaal ondernemers en stadmakers de kans om aan de slag te gaan met straatkunst in hun buurt. Leer welke stappen je moet zetten, ontdek inspirerende voorbeelden en volg het pad van initiatiefnemers van idee naar uitvoering. Doe mee en geef jouw buurt een creatieve en kleurrijke boost!
Thema: Cultuur


TitelBotanisch tekenen
Door: Carmen Saez – Carmen Saez Illustration
Tijdstip: 17.30 tot 18.30 uur
Locatie: Dakota – Blauwe zaal
Omschrijving: Leer hoe je planten en bloemen kunt schilderen met levendige kleuren tijdens deze workshop botanisch tekenen met acrylverf. Laat je creativiteit gaan en maak je eigen botanische meesterwerk!
Thema: Cultuur


TitelImpact Ondernemen
Door: Arjen Ploeger – Are You Futureproof
Tijdstip: 15.00 tot 16.00 uur
Locatie: Kerk, Zaal 1
Omschrijving: Leer hoe je kan ondernemen met impact. Are You Futureproof vertellen je over Design Thinking en andere hulpmiddelen om een businessmodel te maken. Ontdek hoe je met jouw onderneming een positieve sociale en ecologische impact kunt creëren, terwijl je je eigen vaardigheden en ondernemerschap verbetert.
Thema: StadmakersAcademy


TitelWelke subsidieregelingen zijn er?
Door: Wai-Kin Chung – PEP
Tijdstip: 16.15 tot 17.00 uur
Locatie: Kerk, Zaal 1
Omschrijving: Wat is een subsidieregeling? Waar vind je deze subsidieregelingen? Waar moet je op letten bij de aanvraag? En welke subsidieregelingen zijn interessant voor jou? Tijdens deze workshop beantwoordt Wai-Kin van PEP deze vragen.
Thema: StadmakersAcademy


Titel: Online uitblinken: Praktische Tips voor het Verbeteren van je Digitale Presence
Door: Ezra Immanuel
Tijdstip: 17.30 tot 18.30 uur
Locatie: Kerk, Zaal 1
Omschrijving: Wil je opvallen in de digitale wereld? Ontdek hoe je je online aanwezigheid kunt versterken tijdens deze interactieve workshop. Leer strategieën om je digitale identiteit te optimaliseren, effectieve content te creëren en te verspreiden, en de juiste tools te ontdekken. Of je nu een professional, ondernemer of creatieveling bent, deze workshop biedt je de tools om de digitale wereld beter te benutten.
Thema: StadmakersAcademy


Titel: Het lekkerste bammetje maak je zelf
Door: Bert Groenewegen – Bakkerij de Eenvoud
Tijdstip: 15.00 uur tot 15.45 uur
Locatie: Plein ZuidWest – Tent
Omschrijving: Bak je mee? Het project van Bakkerij de Eenvoud gaat over verbinding tussen mensen en de betrokkenheid van mensen bij verschillende onderwerpen in de samenleving. Eenvoud kan een reactie zijn van mensen op de snelle, ingewikkelde maatschappij, waarbij je af en toe echt je best moet doen om aan te haken.
Thema: Sociaal


Titel: Brei een deken voor een onbekende
Door: Laura Pereira – Wool for Warmth
Tijdstip: 17.00 tot 18.15 uur
Locatie: Plein ZuidWest – Tent
Omschrijving: Leer vandaag nog de eerste steken te zetten in deze workshop. Stichting Wool for Warmth zamelt wol in en organiseert breigroepen die breien voor daklozen. Er blijkt veel wol te liggen op zolders en in kelders, en bij wolwinkels die opheffen. Die verzamelen zij zo dat er geen materiaal verloren gaat, dat anders weggegooid zou worden. De breigroepen bieden warmte en gezelligheid en geven mensen een doel.
Soort Sessie: Workshop


 

Stadsgesprek


TitelSTADgesprek: 20x groen, 10 jaar lang!
Door: Bram Heijkers – Platform STAD
Tijdstip: 15.00 uur tot 17.00 uur
Locatie: Parkoers – Zaal Groot
Omschrijving: Hoe laten we 20 groene Haagse initiatieven minimaal 10 jaar lang groeien?Samen met stadsmakers, bewoners, grondeigenaren, beheerders en regelgevers bespreken we mogelijkheden en uitdagingen voor groene projecten in Den Haag. Inspirerende initiatieven delen hun ervaringen en panelleden vertellen over hun aanpak. Enthousiast? Meer over het programma lees je hier: https://www.platformstad.nl/agenda/20-x-groen-10-jaar-lang/
Thema: Duurzaamheid

Debat


TitelStadmakersdebat: Let’s talk about money!
Door: Juliette Santegoeds – Haagse Hogeschool
Tijdstip: 15.00 uur tot 16.15 uur
Locatie: Pand ZuidWest – Open ruimte
Omschrijving: oe mee aan het Stadmakersdebat: Let’s Talk About Money! Hier hoor je stadmakers praten over de nood van duurzame financiering voor initiatieven. Je leert over financieringsstrategieën en hoort stellingen over geld en stadmakers.
Thema: sociaal


Titel: Den Haag
Door: Ahlam Benali – Podium NOORD
Tijdstip: 17.15 uur tot 18.30 uur
Locatie: Dakota – Studio
Omschrijving: Power Stage is een cultureel platform in Den Haag voor creatieve vrouwen. Drie inspirerende vrouwen delen hun passies, bronnen van inspiratie en hoe ze hun talenten inzetten voor een betere leefomgeving. Het evenement biedt een kans voor ontmoetingen en interessante gesprekken. Ook zal Kardelen Buruk een muzikaal optreden geven op de altviool.
Soort Sessie: Powerstage

Panel

TitelJongeren vertellen hoe het moet
Door: Asefeh Eskandari – Block33
Tijdstip: 15.00 uur tot 16.00 uur
Locatie: Dakota – Studio
Omschrijving: Jongeren zelf aan het woord: Noa van Hagen en Can Mermisoglu vertellen hun stadmakersverhaal. Daarna praten we met hen in een panel over hoe je jongeren het beste kun betrekken.
Thema: Sociaal


TitelStadmakers voorbij de tijdelijkheid
Door: Iris Schutten & Erik de Jong – Studio Iris Schutten / Morfis Architecture and Urbanism
Tijdstip: 15.00 uur tot 16.30 uur
Locatie: Keu’s Genoeg – Vergaderzaal
Omschrijving: Stadmakers en initiatieven in de tussentijd zijn van grote waarde voor de stedelijke ontwikkeling. Hoe kunnen we vanuit de tussentijd ontwikkelen voorbij de tussentijd? Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk gaan architecten Iris Schutten en Erik de Jong in op hoe stedelijke ontwikkeling er ook uit zou kunnen zien. Inclusief een paneldiscussie met CVDH, woningbouwcorporaties, ontwikkelaars en een interactief debat met de zaal.
Thema: Fysiek


TitelPanel Stadmakerscollectief
Door: Wessel Tiessens – UrbanSync
Tijdstip: 17.15 uur tot 18.30 uur
Locatie: Pand ZuidWest – Open Ruimte
Omschrijving: Het Haagse Stadmakerscollectief creëert een momentum dat de potentie heeft om het stedelijk systeem te hervormen. Leer hierover meer tijdens de inspiratiepraat en workshopsessie: Leer over de missie, waarden en doelen van dit opkomende collectief en begrijp hoe het bewonersinitiatieven makkelijker van de grond gaat krijgen. Ontdek de resultaten van de zomersessies: Laat je inspireren door de resultaten van de zomersessies.

Ontdek hoe diverse perspectieven en expertises hebben geleid tot de eerste versies van de producten. Duik in de inhoud: Draag bij aan de blauwdruk van de producten die het verschil gaan maken. Bij de inspiratiepraat en workshopsessie leer je over het Haagse Stadmakerscollectief. Leer over de missie, waarden en doelen, en hoe ze bewonersinitiatieven ondersteunen. Ontdek resultaten van zomersessies en hoe diverse perspectieven de eerste versies van producten hebben gevormd. Doe mee door bij te dragen aan de ontwikkeling van producten met impact.
Thema: Sociaal


Titel: Bouwen aan veerkrachtige wijken
Door: Nina Cranen – – Heijmans
Tijdstip: 15.00 uur tot 16.00 uur
Locatie: Pand ZuidWest – Zaal 1
Omschrijving: Ontdek op het Stadmakersfestival hoe veerkrachtige buurten, waarin sociale cohesie, economische vitaliteit, duurzaamheid en creativiteit samenkomen, kunnen floreren dankzij o.a. ontmoetingsplekken, kunst en cultuur. Deze sessie belicht succesvolle voorbeelden voor het bevorderen van veerkracht, waarna diverse deelnemers inzichten delen en samenwerking stimuleren in een inspirerende panel.
Thema: Sociaal


 

Stadmakers Academy

TitelPitch je idee
Door: Rashida Boukhizo
Tijdstip: 17.30 tot 18.30 uur
Locatie: Kerk, Zaal 2
Omschrijving: Ontdek hoe je je ideeën goed aan anderen kunt uitleggen. Je leert je visie duidelijk te communiceren en zo meer impact te hebben als stadmaker. Doe mee en verbeter je vaardigheden voor een succesvol initiatief!


Titel: Online uitblinken: Praktische Tips voor het Verbeteren van je Digitale Presence
Door: Ezra Immanuel
Tijdstip: 17.30 tot 18.30 uur
Locatie: Kerk, Zaal 1
Omschrijving: Wil je opvallen in de digitale wereld? Ontdek hoe je je online aanwezigheid kunt versterken tijdens deze interactieve workshop. Leer strategieën om je digitale identiteit te optimaliseren, effectieve content te creëren en te verspreiden, en de juiste tools te ontdekken. Of je nu een professional, ondernemer of creatieveling bent, deze workshop biedt je de tools om de digitale wereld beter te benutten.
Soort Sessie: Workshop


TitelImpact Ondernemen
Door: Arjen Ploeger – Are You Futureproof
Tijdstip: 15.00 tot 16.00 uur
Locatie: Kerk, Zaal 1
Omschrijving: Leer hoe je kan ondernemen met impact. Are You Futureproof vertellen je over Design Thinking en andere hulpmiddelen om een businessmodel te maken. Ontdek hoe je met jouw onderneming een positieve sociale en ecologische impact kunt creëren, terwijl je je eigen vaardigheden en ondernemerschap verbetert.
Thema: StadmakersAcademy


TitelWelke subsidieregelingen zijn er?
Door: Wai-Kin Chung – PEP
Tijdstip: 16.15 tot 17.00 uur
Locatie: Kerk, Zaal 1
Omschrijving: Wat is een subsidieregeling? Waar vind je deze subsidieregelingen? Waar moet je op letten bij de aanvraag? En welke subsidieregelingen zijn interessant voor jou? Tijdens deze workshop beantwoordt Wai-Kin van PEP deze vragen.
Thema: StadmakersAcademy