Stadmakersborrel bij John Dewey College en I’M BINCK

Lieve stadmakers,

Je bent 21 maart van harte welkom in de Haagse de Binckhorst voor de maandelijkse stadmakersborrel.

We zijn te gast bij het John Dewey College en I’M BINCK, het onafhankelijke platform van en voor de Binckhorst dat al sinds 13 jaar uit eigen initiatief werkt aan een leefbaar en toekomstbestendig gebied.

I’M BINCK onderzoekt op welke wijze het mogelijk is om als burgerinitiatief en gebiedsplatform samen met de gemeente en de gebiedsontwikkelaars te werken aan de grootschaliger transformatie van de Binckhorst. Sabrina Lindemann zal hier meer over vertellen en de verschillende rollen die I’M BINCK heeft in het gebied.

Het John Dewey College is de nieuwste school van Den Haag (Havo en vwo onderwijs); Project Based Learning staat hier centraal. Het doel is om jongeren weerbaar te maken voor de opgaven van de toekomst en het inzicht dat zij daar zelf iets mee kunnen doen. Met deze bijzondere aanpak wordt kennis op hele andere manieren overgebracht, en is samenwerken een fundamenteel bouwsteen van de lessen naast het praktijk gericht werken aan vraagstukken die spelen in de Binckhorst, zoals zwerfafval, wateropvang, ontbrekend groen en biodiversiteit.

Als de tijd het toelaat geven we een klein rondleiding voor de omgeving van de school.

We eindigen met een informele borrel met lekkere hapjes en drankjes en alle ruimte om elkaar te ontmoeten.

Agenda:

16.30 Inloop
16.45 Welkom door stadmakers
16.50 Meer over het John Dewey College
17.10 Meer over I’M BINCK
17.30 (optioneel) korte wandeling door de Binckhorst door I’m Binck langs initiatieven
17.50 terug op de school, tijd om te borrelen!
18.30 Einde

Do 21 maart
16:30 – 18:30
John Dewey College

Sint Barbaraweg 4, 2516 BT Den Haag

Kan je niet bij de borrel zijn, maar ben je wel geïnteresseerd of wil je op de hoogte gehouden worden? De volgende maand is er weer een bijeenkomst en wel op 18 april.

Deel dit artikel