Tweede Stadmakersfestival ‘speelser en diverser’

Bezoekers van het tweede Stadmakersfestival waardeerden het festijn in het algemeen positief. Ze geven het festival gemiddeld een 7,2, ruim voldoende dus. Dat blijkt uit de enquête die na afloop is gehouden onder de festivalgangers.

Bezoekers vonden de tweede editie speelser, prikkelender, toegankelijker, creatiever en meer divers dan vorig jaar. Tegelijkertijd vinden sommigen dat de diversiteit nog groter had gekund, en dat het festival het waard is om nóg meer bewoners te trekken.

Leerpunten zijn er ook. Dit jaar vonden activiteiten plaats op verschillende plekken in Den Haag Zuidwest, soms best een eindje uit elkaar. De een was daar lovend over (‘minder massaal’ en daardoor ook ‘vriendelijker’), terwijl anderen juist vonden dat het festival daardoor ‘rommeliger, meer chaotisch’ was. Ook de afstanden tussen de locaties waren voor menigeen te groot. 

Zo waardeerden de respondenten de festivalonderdelen gemiddeld op een schaal van 1 tot 10:

Wij zijn trots op deze cijfers, al is er natuurlijk ruimte voor verbetering. Mooi was ook dat sommige mensen zich gesterkt voelen door hun bezoek aan het festival. ‘‘Ik was mij voor dit festival niet bewust dat ik een stadmaker ben’, reageerde een deelnemer. ‘Nu ben ik hier achter gekomen, heb soortgenoten ontmoet en weet dat de gemeente Den Haag ons wil helpen en nodig heeft. Dit geeft het gevoel dat we samen sterk zijn om de schouders te zetten onder de problemen van de stad. Dit is de hoop die ik nodig heb om met vertrouwen een volgende stap te zetten als stadmaker. Mooi dat de gemeente dit initieert. Dank daarvoor!’

Deel dit artikel