Subsidieregeling emancipatie

De gemeente Den Haag heeft in het kader van de subsidieregeling Emancipatie diverse subsidies, die de komende tijd kunnen worden aangevraagd voor 2024.  

De gemeente Den Haag heeft in het kader van de subsidieregeling Emancipatie diverse subsidies, die de komende tijd kunnen worden aangevraagd voor 2024.

Vanaf 1 september is het mogelijk naast de reeds bestaande subsidies mogelijk projectsubsidie aan te vragen voor projecten die gericht zijn op het tegengaan van straatintimidatie. Hiervoor is in totaal 30.000 euro beschikbaar. Voor elk project kan maximaal 7.500 euro aangevraagd worden.

De reeds bestaande subsidies op het gebied van emancipatie zijn jaarsubsidies die aan te vragen zijn voor projecten die zich richten op vrouwenemancipatie en queer-emancipatie. Ook zijn er voor deze gebieden projectsubsidies aan te vragen.

Wanneer subsidie aanvragen?

Het aanvragen van jaarsubsidie voor 2024 kan tussen 1augustus tot 1 oktober 2023 via emancipatie@denhaag.nl. De aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst en getoetst aan de subsidieregeling. Projectsubsidies kunnen het hele jaar door aangevraagd worden tot 12 weken voor aanvang van de activiteit. Subsidies voor het tegengaan van straatintimidatie kunnen vanaf 1 september worden aangevraagd. Kijk voor meer informatie op:
https://www.denhaag.nl/nl/subsidies/subsidies-zorg-en-welzijn/subsidie-emancipatie-aanvragen.htm

Vragen en afspraken

Bij vragen kan een mail worden gestuurd naar emancipatie@denhaag.nl. PEP Den Haag kan helpen bij het aanvragen van subsidie bij de gemeente. Organisaties die met vrijwilligers mogen werken, kunnen zonder kosten voor ondersteuning bij PEP terecht. Kijk voor meer informatie op de website van PEP: https://pepdenhaag.nl/subsidies

 

Deel dit artikel