Stadmakersfestival? What’s in it for me?

Op 29 september 2023 vindt het 2e Haagse Stadmakersfestival plaats. Het wordt een dag om stadmakers te vieren, te verbinden én te versterken. Het is dus niet alleen een leuke dag met de meest inspirerende mensen van Den Haag, muziek, lekkere hapjes en drankjes, je kunt er óók inhoudelijk wat opsteken.

Op 29 september 2023 vindt het 2e Haagse Stadmakersfestival plaats. Het wordt een dag om stadmakers te vieren, te verbinden én te versterken. Het is dus niet alleen een leuke dag met de meest inspirerende mensen van Den Haag, muziek, lekkere hapjes en drankjes, maar je kunt er dus zeker ook inhoudelijk wat opsteken. Daarvoor krijg je een divers programma voorgeschoteld met (inter)actieve sessies en workshops. En dat programma krijgt nu steeds meer vaste vorm. Een paar voorbeelden om je een idee te geven:

‘Pitch als een pro’

Je kunt op het Stadmakersfestival gratis nieuwe vaardigheden leren waar je als stadmaker iets aan hebt in de praktijk. Plankenkoorts? Na het Stadmakersfestival nooit meer! Na de workshop ‘Pitch je project als een pro’ weet je hoe je vol zelfvertrouwen je project succesvol presenteert voor publiek. Ontdek je leiderschapsvaardigheden in een workshop over projectmanagement of scherp je kennis van marketing aan in een workshop over social media en online marketing.

Subsidie scoren

Heeft pitchen voor jou al geen geheimen meer? Des te beter! Dan kun je op het festival misschien wel ter plekke een subsidie in de wacht slepen met jouw stadmakersidee. Er staan verschillende pitchmomenten op het programma om je kansen te bekijken voor fondsen en/of gemeentesubsidies. Trek de stoute schoenen aan en ga ervoor! Je hebt nog een paar maanden om je supergoed voor te bereiden!

Kennis bijspijkeren

Het Stadmakersfestival is ook een moment om je kennis te verdiepen en geïnspireerd te raken door de verhalen van anderen. Heb je bijvoorbeeld altijd al willen weten hoe je je stadmakersinitiatief toegankelijk en aantrekkelijk maakt voor doelgroepen die je moeilijk kunt bereiken? Woon dan de lezing bij over ‘Inclusief Stadmaken’.

De komende tijd lees je in de nieuwsbrief en op onze stadmakerswebsite meer over de sessies die je tijdens het festival kunt bijwonen! Houd ons in de gaten!

Deel dit artikel