Stadmakersborrel bij Vadercentrum Adam

Het Vadercentrum in Laak was op donderdag 15 februari het toneel van de maandelijkse stadmakersborrel, een stadsinitiatief bij uitstek! Te gast waren onder anderen de makers van de documentaire serie 100 dagen in de vergeten wijk. De tweede gast was professor Tineke Abma van de Leyden Academy on Vitality and Ageing, een wetenschappelijk kenniscentrum dat de kwaliteit van leven van oudere mensen wil verbeteren.

Foto’s door Iris Erkelens

Eindredacteur Maarten Slagboom vertelde alles over de serie en blikte terug op zijn ervaringen met bewoners van Laak. Die zijn door de serie nog bekender geworden in de wijk en waren dan ook met velen komen opdagen. Wij hopen dan ook op een nieuwe serie van de VPRO rondom stadmaken waarin we kunnen laten zien welke initiatiefnemers allemaal werken aan deze mooie creatieve stad!

Tweede gast was professor Tineke Abma van de Leyden Academy on Vitality and Ageing, een wetenschappelijk kenniscentrum dat de kwaliteit van leven van oudere mensen wil verbeteren. Zij vertelde over haar bevindingen tijdens het fotoproject Zinvol ouder worden in Laak, over ouderen en dingen die ze belangrijk vinden in Laak. Haar was vooral opgevallen dat ouderen in Laak elkaar vooral niet willen laten vallen en dat ze allemaal de focus houden op een hoopvolle toekomst.

Verder konden de Haagse stadmakers een rondleiding krijgen in het Vadercentrum – onder meer in de werkplaats en het naaiatelier – en natuurlijk was er ook lekker eten, drinken en livemuziek.

Neem gerust een kijkje op hun website: haagsevaders.nl/, Instagram of Facebook .

De volgende Stadmakersborrel staat gepland op donderdag 21 maart. Zet hem alvast in je agenda!

Zou jij het leuk vinden om met jouw initiatief deze borrel te hosten?

Laat het ons weten via stadmakers@denhaag.nl

Deel dit artikel