Stadmakers, CultuurSchakel leert jullie graag (beter) kennen!

Als stadmaker loop je over van de ideeën. Maar ze waarmaken kan een uitdaging zijn. Soms ontbreekt het aan kennis over processen of instanties, soms mis je net de juiste connecties, soms is het een financiële kwestie. Ben jij een stadmaker met een passie voor kunst en cultuur en/of onderwijs? Lees dan vooral verder. Misschien kan CultuurSchakel je helpen!

CultuurSchakel is een Haagse stichting. Onze belofte: wij zetten ons altijd voor 100 procent in om mensen te verbinden met kunst en cultuur in Den Haag. Of je nu cultuur aanbiedt, zelf maakt of ervan geniet. Daarom ondersteunen we culturele aanbieders, scholen en culturele instellingen. We staan ze bij met advies, met kennis én op financieel gebied.

Zichtbare verbinder
Plus: we zijn een verbinder, de ‘schakel’ in onze naam zegt het al. We organiseren workshops waar we kennis delen met creatieven over heel praktische onderwerpen, zoals het regelen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering of succes op je social-mediakanalen. Maar je komt ons ook tegen tijdens onze meet-and-greets voor aanbieders en beoefenaars van dans, toneel, muziek of zang. We houden bijeenkomsten waar je jouw idee kunt pitchen en ‘Geld voor je kunst’ in de wacht kunt slepen. En we organiseren grotere jaarlijkse evenementen, zoals de Haagse CultuurOnderwijsDag in mei, en voor iedereen uit het Haagse veld van cultuurbeoefening: Blik op Cultuur, in oktober.

Ook op onze website en op social media zetten we kunst en cultuur in de spotlight en verbinden we vraag en aanbod. De website is een perfecte plek voor Haagse makers die hun zichtbaarheid willen vergroten. Ieder jaar geven we daarnaast Vonk en Expeditie C uit, dikke brochures speciaal voor alle Haagse basis- en middelbare scholen, waaruit zij culturele activiteiten voor hun klassen kunnen boeken. Vorig jaar nam 95 procent van de Haagse basisscholen activiteiten af uit Vonk!

Waarom doen we dat allemaal?
Wij geloven dat kunst en cultuur een onmisbare verrijking zijn in ons dagelijks bestaan, al zijn we ons daar niet constant van bewust. Kunst en cultuur bieden handvatten om allerlei maatschappelijke dilemma’s te helpen oplossen. Je kunt ze bijvoorbeeld inzetten voor het bevorderen van kansengelijkheid, een van onze focuspunten voor de komende jaren, naast kennisdeling. En kunst en cultuur dragen in het algemeen bij aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen, jongeren en alle andere inwoners van onze stad.

Wat heb jij eraan, stadmaker?
Nou, bijvoorbeeld dit:

  • Kom kennis halen en leren toepassen tijdens een van onze workshops of scholingen.
  • Leg de connectie met anderen uit het Haagse veld van kunst en cultuur tijdens onze evenementen (bijvoorbeeld Blik op Cultuur in oktober).
  • Onderzoek welke financiële middelen we aanbieden (check bijvoorbeeld de Geld voor je Kunst-pitchbijeenkomst op 4 juli).
  • Bekijk onze vacatures, misschien zit er iets voor jou bij!
  • Ben je kunstvakdocent? Overleg met een van onze cultuurcoaches (hun gegevens vind je op de website) over hoe we je kunnen ondersteunen.
  • Voor iedereen die in of rondom het onderwijs werkt: vraag eens na of jullie school al actief is met het aanbod uit Vonk en Expeditie C en wat de andere mogelijkheden zijn om met kunst en cultuur het leven van de leerlingen een stukje mooier te maken!
  • Tip: volg onze socials (Facebook, Instagram, X en LinkedIn)! Ook daar maken we Haagse kunst en cultuur zichtbaar en steunen we onze lokale helden!

Interesse? Vragen?
Let’s meet! Bel of mail ons (070 820 99 70,  info@cultuurschakel.nl) of loop eens bij ons langs. Ons kantoor is in het Koorenhuis, aan de Prinsegracht 27! Hopelijk gauw tot ziens!

Deel dit artikel