Stadmaker Teun Gautier geeft boeken weg op borrel

Een kleine atlas van stadmaken in Nederland – zo laat Een wereld van gemeenschappen zich lezen. Een van de auteurs, stadmaker Teun Gautier, kwam op 16 november naar de stadmakersborrel in brouwerij De Prael. Gautier had een aantal exemplaren van het boek bij zich om uit te delen en of het daar nou door kwam of niet, het was de best bezochte stadmakersborrel tot nu toe.

In Een wereld van gemeenschappen gaan Gautier en mede-auteur Floor Ziegler op pad langs stadmakersinitiatieven door heel Nederland. Een reeks reportages, interviews en verhalen belicht projecten in grote steden als Amsterdam, Den Haag en Utrecht, maar ook in kleine dorpen zoals Reduzum en Bickersheide. Uitstapjes naar het buitenland zijn er ook: Moskou, Taipei en Tunesi├ź. Het boek sluit af met een landelijk manifest. Het laat zien hoe je de wereld anders kunt organiseren: niet van bovenaf, maar horizontaal, met bewoners, instellingen en overheden als gelijkwaardige partners.

Tijdens de stadmakersborrel werd het boek uitgedeeld met de boodschap dat de lezer die het uit heeft het doorgeeft aan een volgende stadmaker – een mooie gedachte.

Nog nooit geweest? Je bent van harte welkom. De stadmakersborrel is elke derde donderdag van de maand. Meer informatie? Kijk op https://haagsestadmakers.nl/agenda/

Deel dit artikel