SMF ’23 impressie – STADgesprek: 20 x groen, 10 jaar lang!

Wat heb je nodig om van groeninitiatieven in de stad een succes te maken? Dat was het onderwerp van het STADgesprek 20x groen, 10 jaar lang!, georganiseerd door Platform STAD.

Het blijkt ‘m vaak te zitten in praktische zaken: moet je bijvoorbeeld wel of geen hek hebben rondom een groen initiatief? En hoe kun je omgaan met toegankelijkheid en eigenaarschap van een ruimte? Immers: het hebben van een sleutel of een toegangscode kan ervoor zorgen dat wel veel mensen van een plek gebruik kunnen maken, maar er ook met zorg mee om willen gaan.

De sessie over groeninitiatieven verliep goed. De opkomst mocht er zijn: we telden zo’n 50 deelnemers in totaal. Er waren bewoners uit de stad (betrokkenen/initiators van groenprojecten en bewonersorganisaties) aanwezig en een aantal ambtenaren van de gemeente Den Haag. Wat ons betreft had het publiek nog wel iets diverser mogen zijn, vooral omdat we voorbeelden uit de Schilderswijk en Zuidwest gebruikten.

Platform STAD zal de uitkomsten van de sessie op verschillende plekken delen, zowel digitaal als in overleggen of platforms. Denk daarbij aan de klankbordgroep stadmaken, aan de Platform STAD partners (corporaties en ontwikkelaars) en aan onze klankbordgroep met diverse Haagse platforms. Bovendien kijken we of we in 2024 nog een verdiepende sessie kunnen organiseren waarbij andere partijen (stadmakers, professionele betrokkenen) meer een voortrekkersrol innemen voor een vervolg.

Lees het verslag terug via: https://www.platformstad.nl/1-slot-600-sleutels-en-4-partners-voor-volwassen-stadsgroen/

Bram Heijkers en Iris Nibbering – Platform STAD

Deel dit artikel