Rooftop bar of moestuin op je dak?

Weinig groen in de stad, wateroverlast, hittestress, ruimtegebrek… Je hoort er steeds vaker over. De oplossing voor deze uitdagingen? Die ligt letterlijk op het dak!

Wist je dat we in Den Haag ruim 17 vierkante kilometer aan dakruimte hebben? Daarmee kun je van alles doen: een groene daktuin of terras aanleggen, regenwater opvangen, energie opwekken of zelfs een woon- of werkruimte maken. Of beter nog: een combinatie van die verschillende functies op het dak, om zo de ruimte optimaal te gebruiken.

Wie wil er op zijn dak stadmaken?
De gemeente Den Haag heeft daarom een speciaal programma Daken en is op zoek naar stadmakers die initiatieven willen opstarten op daken. Graag ontmoeten we jullie op het aanstaande Stadmakersfestival, om daar projecten uit te denken die we later dit jaar kunnen presenteren. Zien we je dan?

Snel denken voor subsidie voor een groen dak
Interesse in een groen dak op je pand, garage of schuur? De gemeente Den Haag heeft een aantrekkelijke subsidieregeling. Wees er als de bliksem bij, want aanvragen kan nog tot en met 31 maart 2023. Bekijk de voorwaarden!

 

Deel dit artikel