Haagse studenten denken mee over krapte studentenhuisvesting

Hoe help je in een krappe woningmarkt studenten aan een dak boven hun hoofd? Op 9 februari stortten ruim 60 studenten van de Haagse Hogeschool en Inholland zich op dat probleem. Bij het bedenken van oplossingen kregen ze hulp van experts, die de studenten verschillende perspectieven gaven op het probleem.  

Aan het eind van de middag beoordeelden de studenten elkaars werk en maakten ze een voorselectie. De drie beste projectgroepen presenteerden hun idee aan de jury. Die bestond uit John Kroes (Universiteit Leiden, Campus Den Haag), Iris Visser (DUWO), Matthijs van Muijen (gemeente Den Haag) en dr. Darinka Czischke (universitair hoofddocent Huisvesting en Sociale Duurzaamheid, TU Delft).

Van de drie geselecteerde oplossingen won uiteindelijk de groep ‘Super Store to Super Housing’. Centraal in hun concept stond het ombouwen van leegstaande gebouwen in de stad. De studenten namen woonwensen van nationale als internationale studenten mee in hun oplossing, zowel voor de woning zelf als voor de inrichting van de openbare ruimte. Echt een stadmakersinsteek dus!

In een volgende nieuwsbrief lezen jullie een interview met deze studenten.

Vragen over deze challenge? Neem dan contact op met Hila Mohamad, Kennismakelaar City Deal Kennis Maken Den Haag | Delft;  H.Mohamad@hhs.nl

Deel dit artikel