Geïnspireerd borrelen tijdens de maandelijkse Stadmakersborrels

Afgelopen maanden bracht de Stadmakersborrel ons naar twee bijzondere locaties, waar we werden ondergedompeld in inspirerende initiatieven en boeiende ontmoetingen. Op 21 maart waren wij te gast bij het John Dewey College en I’M BINCK in de Binckhorst en op 18 april bij Dienstencentrum Copernicus en Haags Verhaal in Segbroek.

Collage Stadmakersborrel op 21 maart bij John Dewey College en I’M BINCK.

Op 21 maart begaven we ons naar het bruisende hart van de Binckhorst, waar het John Dewey College en I’M BINCK ons verwelkomden. Te midden van het John Dewey College, een school voor VWO- en HAVO-onderwijs, gaf Gert-Jan Kloos een introductie over hun unieke onderwijsmodel. Bij deze methode: Project Based Learning, wordt er aanspraak gedaan op het probleemoplossend vermogen van de leerling, waarbij zij aan de slag gaan met vraagstukken die relevant zijn voor de Binckhorst, zoals zwerfafval, wateropvang, biodiversiteit en het vergroenen van de omgeving.

Onder het genot van heerlijke snacks, verzorgd door Haags Halal, deelde Sabrina Lindemann inzichten over het platform I’M BINCK, een non-profit initiatief dat verschillende belanghebbenden samenbrengt voor een inclusieve, authentieke en circulaire Binckhorst.

Na deze verrijkende sessies verkenden we de omgeving, waar we de sociale werkplaats van De Valois Houtbewerking bezochten en de groene oase van de CarWeide.

Collage Stadmakersborrel op 18 april bij Dienstencentrum Copernicus en Haags Verhaal.

Op 18 april opende Dienstencentrum Copernicus in Segbroek haar deuren voor een middag vol verbinding en inspiratie met Haags Verhaal.

Haags Verhaal heeft al vijf jaar lang gemeenschappen en mensen samengebracht die anders nooit met elkaar in contact zouden zijn gekomen.

Bij deze speciale borrel kregen we een voorproefje van het gloednieuwe community-artproject van Haags Verhaal: ‘Thuis in Den Haag!’, gepresenteerd door Astrid Feiter, de initiatiefnemer van Haags Verhaal. Haags Verhaal onderzoekt hierbij de essentie van het Haagse thuisgevoel en nodigt je uit om jouw persoonlijke verhaal te delen en vast te leggen met naald en draad. Zo komen diverse ervaringen samen in een uniek participatief kunstproject!

Meer informatie en aanmelden voor de lancering voor dit bijzonder project (13 mei) vind je via deze link.  

De volgende Stadmakersborrel staat gepland op donderdag 16 mei. Hopelijk zien we je dan!

 

Deel dit artikel